Η διοίκηση της STANCOLAC συναντήθηκε με τον Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κο Σταύρο Καλαφάτη, είχαν σήμερα οι κ.κ. Φωτίου Φώτης, Διευθύνων σύμβουλος και Χατζηκώστας Δημήτρης, Διευθυντής εξαγωγών και μέλος του Δ/Σ της STANCOLAC.

Η συζήτηση με τον Υπουργό είχε ως βασικό αντικείμενο τα θέματα και τα  προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, αναφορικά με τις δραστηριότητες στην εποχή του Covid, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται των μέτρων και των πολιτικών που θα αναπτύξει το Υπουργείο και η πολιτεία στο σύνολο της, προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Φωτίου: «Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις πάνω σε θέματα που αφορούν τον κλάδο και τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, που θα φέρουν προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, μέσω της σύμπραξης του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Υπουργό για την θερμή ανταπόκριση του, καθώς και την ικανοποίησή μου για τη συγκεκριμένη συνάντηση αναφορικά με την έμπρακτη στήριξη και αρωγή της πολιτείας στα ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης και πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».

Από πλευράς του κου Χατζηκώστα τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εξαγωγικές διαδικασίες, με έμφαση στον αναπτυξιακό προσανατολισμό των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης της εξωστρέφειας με την συνδρομή της πολιτείας. Xαρακτηριστικά τόνισε: «Υπήρξε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, σε ένα εξαιρετικό κλίμα. Θέσαμε στον Υπουργό βασικές προτεραιότητες που αφορούν τις επιχειρήσεις του κλάδου και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στα περισσότερα ζητήματα. Εξερχόμεθα αυτής της συνάντησης με ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα, γιατί πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει είναι σε πάρα πολύ καλή κατεύθυνση».

Από τη πλευρά του, ο κος Καλαφάτης δήλωσε την έμπρακτη στήριξη του σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που απογειώνουν την επιχειρηματικότητα, και επισήμανε πως το Υπουργείο θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «H σύγχρονη και αποδοτική επιχειρηματικότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κοινωνική ευημερία. H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγική βάση της χώρας με εποικοδομητικό και βιώσιμο τρόπο και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Χρέος μας είναι να στηρίξουμε μια πορεία της οικονομίας πιο παραγωγική, καινοτόμα, εξωστρεφή και δίκαιη».

back to top